Press
Back

Shopello lanseras i Norge och Brasilien

Nu lanseras shoppingsökmotorn Shopello i Norge och Brasilien. Shopello.se har funnits live i Sverige sedan oktober 2012 och under den tiden utvecklas till att bli en av de ledande sajterna inom sitt marknadssegment. Nu expanderar varumärket med två systersajter i utlandet.

Shopello är en sökmotor som förenklar shopping på nätet genom att samla ihop alla produkter på ett och samma ställe. På Shopello.se finns över 4 miljoner produkter från 320 nätbutiker som enkelt och smidigt kan filtreras efter besökarens önskemål. Shopello består förutom den egna sajten av ett nätverk av partners som nyttjar och sprider Shopellos API i sina egna miljöer. Intäktsmodellen bygger på de klick som det totala nätverket genererar vilket på det sättet sprider sig långt utanför trafiken på endast den egna sajten. Shopellos koncept har nått stora framgångar på den svenska marknaden och har sedan januari 2013 ökat sina klick med över 360 %.

Shopello är en del av 203 Web Group som har god erfarenhet av internationalisering av sajter. Flaggskeppet myTaste.com har på knappt två år gått från att vara etablerad endast i Sverige till att nu finnas på snart 40 marknader världen över och besökas av 36 miljoner användare i månaden. Genom att applicera erfarenheten och kunskapen från etableringen av myTaste kommer Shopello följa en liknande lanseringsmodell internationellt, då sajterna dessutom är byggda efter liknande skalbara plattform. Som första steg i Shopellos inträde på den globala marknaden lanseras sajten till att börja med i Norge och Brasilien. Norges marknad påminner på många sätt om den svenska, med en stark internetpenetration samt en välutvecklad annonsmarknad. Brasiliens marknad är långt ifrån lika mogen, men erbjuder goda chanser för Shopello att inta en dominerande position i takt med att marknaden utvecklas. Valet av marknader grundar sig i noggranna förstudier samt mycket goda erfarenheter från etableringen av myTaste just i dessa länder.

-       Shopello är ett perfekt tillskott i vår globala produktportfölj och har alla möjligheter att följa myTastes spår i ett helt nytt segment. Vi ser en otroligt stor potential i den här sajten och ser fram emot att etablera den på den globala marknaden, säger 203 Web Groups VD Christoffer Johansson.

För diagram över antalet klick i Shopellos nätverk, se bifogad pdf-bilaga.