Press
Back

PRODUKTION203: PRODUKTION203 Media AB (publ.) förvärvar HittaRecept.se

- Blir största medieföretag inom mat på nätet.

PRODUKTION203 Media AB (publ.) tillkännager idag köpet av HittaRecept.se. I koncernens företagsportfölj ingår sedan tidigare den välkända mat- och dryckesinriktade webbplatsen Matklubben.se. De två webbplatserna har tillsammans över 450 000 unika besökare i veckan – och blir i och med förvärvet det största svenska matnätverket internet. De främsta konkurrenterna till nätverket ägs av Bonnier och Schibstedt.

- Jag är både stolt och förväntansfull. Nu har vi på allvar visat att det går att konkurrera som unga entreprenörer och springa ifrån de stora drakarna utan att ta in tunga, externa finansiärer. Vi representerar den nya generationens företagare som förstår Internets möjligheter och jobbar smartare för att nå framgång, säger Andereas Friis, koncernens 26 år unga VD.

Både HittaRecept.se och Matklubben.se uppmärksammades nyligen med framskjutna placeringar på branschtidningen Internetworlds topp 100 lista över Sveriges bästa webbplatser 2010. De båda sajternas unika kvalitéer ska nu införlivas med varandra för att ytterligare stärka sin position på matmarknaden.

PRODUKTION203 Media AB (publ.) har i och med förvärvet av HittaRecept.se tagit ett steg närmare sitt långsiktiga mål att bli marknadsledande mediekoncern där en mix av lönsamma egna projekt och landets bästa webbyrå ska ingå.

- Vi kommer att fortsätta driva sajterna som två separata enheter i ett nätverk. På HittaRecept.se har man varit fantastiskt duktiga på att engagera bloggvärlden. Den kunskapen tar vi med oss, samtidigt som vi även har egna planer för sajtens vidare utveckling. Vi nöjer oss inte med att vara störst på mat – vi ska fortsätta att vara bäst också, berättar Jonas Söderqvist, Styrelseordförande i PRODUKTION203.

Köpeskillingen består av 142 858 st nyemitterade aktier á 3,50 kr och en större villkorad kontant del. Efter förvärvet kommer det totala antalet aktier i PRODUKTION203 Media AB (publ.) uppgå till 11 051 949 st.

MediaAct är exklusiv partner för annonsförsäljning inom det nya nätverket.

Om HittaRecept.se
HittaRecept.se startades hösten 2006 och är en receptsökmotor som indexerar recept från andra webbplatser. I databasen finns drygt 210 000 recept på mat och dryck.
http://www.hittarecept.se

Om Matklubben.se
Med sina över 500 000 medlemmar och nära 100 000 inlagda recept är Matklubben Sveriges i särklass största användargenererade matsajt. Webbplatsen etablerades redan 1999. 2006 tog PRODUKTION203 Media AB (publ.)över driften och byggde om Matklubben från grunden. Sedan dess har besökarantalet ökat kraftigt för varje år, medlemsantalet växer just nu med ca 1000 nya personer om dagen.
http://www.matklubben.se
På Facebook: http://www.facebook.com/Matklubben

Om PRODUKTON203 Media AB
PRODUKTION203 Media AB (publ.) grundades 2003 av de då 19-åriga entreprenörerna Jonas Söderqvist och Andereas Friis. Koncernen driver flera framgångsrika egna sajter, varav de i medier ofta uppmärksammade AllaAnnonser.se och Matklubben.se räknas som de största. I koncernen ingår även en omfattande webbyråverksamhet riktad mot externa kunder där sökmotoroptimering, funktionalitet och användarvänlighet står i fokus.
http://www.produktion203.se