Press
Back

Positivt utfall för nya plattformen

Under sommaren har Hittarecepts nya designplattform testkörts på den brasilianska marknaden, vilket har visat sig ge mycket goda resultat. Planen är att applicera den nya plattformen på samtliga 37 marknader inom kort. Den nya plattformen bjuder på en helt ny grafisk design, en del nya funktioner samt en närmare integration med sociala medier. Det har dessutom gjorts tydligare och mer motiverande att registrera sig som medlem på sajten. Att registrera sig är helt kostnadsfritt och ger möjlighet till att bland annat skapa egna kokböcker och dela recept med andra.

Antalet nyregistrerade medlemmar per dag har ökat med över 400%, vilket har medfört att prognosen för 2014 överstiger 15 miljoner medlemmar världen över. Det är mer än dubbelt så mycket som de idag världsledande Allrecepies.com har med sina 7 miljoner medlemmar.*

Även andra viktiga nyckeltal har förbättrats betydligt under testperioden. Antalet sidvisningar per besök har ökat med 105 % och den genomsnittliga besökstiden på sajten har ökat med över 30 % vilket gör varje besökare mer värd för annonsörer.  Även det faktum att antalet återkommande besök har stigit och avvisningsfrekvensen har sjunkit markant är goda tecken på att sajten uppskattas och nyttjas av besökarna i en högre grad än innan. Den nya plattformen är sammantaget sett ett mycket viktigt strategiskt steg mot Hittarecepts mål att bli världens största receptsajt.

 

* Källa: http://ads.allrecipes.com/stats/ 2013-08-15

Hittarecept Brasilien: http://www.tuasreceitas.com.br/