Press
Back

Lyckad lansering av receptsökmotor i USA och Spanien

Trafiken till mat- och receptsajter är det segment som fortsätter att öka mest på Internet. För att kapitalisera på detta har 203 Web Group under vecka 4 lanserat två nya webbplatser i USA och Spanien. Först ut var RecipesUS.com, den första av koncernens sajter som riktar sig mot den amerikanska marknaden, och därefterTodareceta.es som, efter Gadyet.es, är bolagets andra satsning på världens spansktalande befolkning.

Etableringen av de nya sajterna görs genom ett beprövat koncept. Sedan tidigare driver 203 Web Group bland annat Hittarecept.se, som enligt KIA-index är den största receptsökmotorn på den svenska marknaden. Konceptet är redan etablerat i Danmark och i Norge och har visat sig vara en lyckad internationell satsning. De stora besökarantalen visar tydligt att 203 Web Groups matsajter kan anpassas och lanseras framgångsrikt i andra länder och på andra språk.

“Aldrig tidigare har 203 Web Group etablerat sig i ett land med så stor trafikmässig potential som USA. Lanseringarna har glädjande nog tagits emot mycket väl av matskribenterna i båda länderna. Det är onekligen en stor utmaning för oss som företag att konkurera med jättarna på dessa marknader. Vi har emellertid alltid lyckats väl i liknande situationer, mycket tack vare att vi är ett teknikdrivet företag med stark entreprenörsanda som är duktiga på att snabbt anpassa oss. Med tanke på det vi presterat hittills, både i Sverige och internationellt, tror jag att vi har bra förutsättningar för att ge de stora drakarna en rejäl match om recepttrafiken” säger Andereras Friis, VD för 203 Web Group AB (publ).