Press
Back

Hittarecept: Spaniens näst största matsajt

Enligt färska rapporter är Hittarecepts spanska sajt Todareceta.es nu Spaniens näst största matsajt. Detta enligt analysverktyget comScore som är den officiella mätvalutan för internettrafik i Spanien.

Todareceta var i början på 2012 en av de första utlandslanseringarna som gjordes av Hittarecept och utmanar nu redan efter 1,5 år den ledande matsajten i landet. Trafiken på Todareceta fortsätter att öka kraftigt för varje vecka som går, vilket är ett tydligt bevis på att konceptet fungerar. Sajtens trafik har ökat 340 % sedan augusti förra året medan Mis-recetas.org som ligger på första plats har backat 3 % under samma period. Om trafiken fortsätter att följa den estimerade utvecklingskurvan kommer Todareceta vara Spaniens största matsajt innan årets slut. Av Hittarecepts övriga 35 utländska sajter har 28 funnits online endast ett år eller mindre, vilket bäddar för en stark tillväxt även i dessa länder. Målet är att inta en stark marknadsposition i samtliga länder och bli den självklara sajten när det gäller recept och matlagning.

När Todareceta nu intagit en stark marknadsposition öppnas många dörrar för ökad annonsförsäljning, där man har stor erfarenhet att hämta från den svenska hemmamarknaden. Sverige ligger i framkant gällande annonsformat, säljmaterial och design och att applicera dessa kompetenser i Spanien bidrar till stort försprång redan från början. För att kunna möta den ökande efterfrågan av annonsering på sajten samarbetar 203 Web Group med det välrennomerade säljbolaget Hi-Media för premiumförsäljning på lokal marknad.

Spanien har uppskattningsvis 31 miljoner internetanvändare, vilket ger en internetpenetration om ca 67 % av befolkningen. Enligt undersökningar kommer antalet internetanvändare öka med ytterligare ca 1 miljon per år de kommande åren. Detta medför även att allt större andel av medieinvesteringarna successivt förflyttas till internet från andra medier. Samtidigt som de årliga medieinvesteringarna i Spanien sjunkit med 26 % i Tv och 32 % i tidningar under 2010 till 2012, ökar investeringarna i digitala kanaler med 11 % under samma period. Detta pekar på mycket goda lönsamhetsmöjligheter för Todareceta som tar allt större marknadsandelar i det växande digitala matsegmentet.

 

Källor:

http://www.newmediatrendwatch.com/markets-by-country/10-europe/84-spain
http://www.mvfglobal.com/spain
Interactive Adverstising Bureau: Distribución de inversión en medios convencionales