Press
Back

203 Web Group förvärvar bilweb.se – med stora planer på lyft av sajten!

Bilweb.se är en av Sveriges största marknadsplatser för nya och begagnade bilar på Internet och har funnits online ända sedan 1996. Det är idag en av Sveriges mest besökta sajter av sitt slag och har blivit en av de allra största marknadsplatserna för affärer med just begagnade bilar. Förutom själva köp- och säljaktiviteterna erbjuder bilweb.se sina besökare även de senaste nyheterna inom bilvärlden.

203 Web Group har den 20 juni avtalat om ett inkråmsförvärv av internetsajten bilweb.se, med tillträde samma datum. Sajten har tidigare ingått i Eniro-koncernen som är Nordens ledande lokala sökföretag. Eniros styrka ligger i att hjälpa sina användare att hitta relevant lokal sökinformation oavsett om kanalen är via internet, katalog eller mobil. Eniro avyttrar Bilweb som ett led i att fokusera på sin kärnverksamhet. Sajten bilweb.se omsätter ca 7 miljoner kronor på årsbasis. Köpeskillingen uppgår till 4,5 MSEK varav en del erläggs som kontant betalning vid tillträde samt resterande betalning som framtida avtalade betalningar.

203 Web Groups förvärv av bilweb.se görs med målet att stärka koncernens position som ett framstående digitalt mediahus. Det är även ett steg i rätt rikting mot att bli en ledande och allomfattande aktör på den svenska begagnatmarknaden. Planen är att skapa ett kluster av strategiskt placerade sajter, som med sitt samspel kommer att iföra sig ledartröjan för svensk begagnathandel på internet.

- I kombination med våra andra köp- och säljsajter vill vi med Bilweb kunna erbjuda en helhetslösning på begagnatmarknaden för konsumenter såväl som för annonsörer. Detta förvärv är helt rätt för oss då helhetstänket är en uttalad del av vår strategi och något vi ständigt strävar efter inom koncernen. För bilweb.se kommer detta innebära mängder av nya funktioner på sajten som dessutom kommer lyfta intjäningen rejält, säger 203 Web Groups VD Andereas Friis.

Genom att utveckla sajten och göra den till sin egen är ledningen mycket positiv till att kunna tillföra mervärden till bilweb.se och dess användare. Detta kommer att ske genom att implementera koncernens gedigna kompetens inom SEO samt att driva trafik från relaterade sajter för att öka handelsplatsens räckvidd. 203 Web Group kommer även att bygga en helt ny plattform för sajten med nytt utseende och nya funktioner, för att lyfta sajten till sin fulla potential.

- Vi är mycket nöjda med att ha låtit Bilweb gå vidare till en ny ägare. Detta är ytterligare ett steg för oss mot en renodling av vår verksamhet och vi kan härmed fokusera än mer på vår kärnaffär. Vi är övertygade att 203 Web Group är rätt aktör att förvalta och utveckla Bilweb vidare, säger Eniros Sverige VD Mattias Wedar.